خانه راهنمای خرید پیگیری سفارش پشتیبانی درباره ما تماس با ما
محصولات مرتبط
بررسی ارتباط بین تيپ های شخصيتی و فرسودگی شغلی
بررسی ارتباط بین تيپ های شخصيتی و فرسودگی شغلی
قیمت : 22,727 تومان20,909 تومان
بررسی رابطه بین هوش هیجانی و شادکامی در دانش آموزان متوسطه
بررسی رابطه بین هوش هیجانی و شادکامی در دانش آموزان متوسطه
قیمت : 28,408 تومان26,136 تومان
بررسی ارتباط ميان رضایت زناشویی و هوش همسران
بررسی ارتباط ميان رضایت زناشویی و هوش همسران
قیمت : 28,408 تومان26,136 تومان
بررسی میزان تاثیر گیاه پالایی در حذف آلاینده ها
بررسی میزان تاثیر گیاه پالایی در حذف آلاینده ها
قیمت : 44,317 تومان40,772 تومان
رشته تحصیلی
رشته تحصیلی شما چیست؟












ثبت نظر

عوامل فیزیولوژیکی و تاثیر آن بر دقت پرتاب آزاد بسکتبال تحقیق بسیار کامل تربیت بدنی

عوامل فیزیولوژیکی و تاثیر آن بر دقت پرتاب آزاد بسکتبال تحقیق بسیار کامل تربیت بدنی

تحقیق بسیار کامل تربیت بدنی با موضوع عوامل فیزیولوژیکی و تاثیر آن بر دقت پرتاب آزاد بسکتبال

محتوای محصول :

فایل word تحقیق بسیار کامل رشته تربیت بدنی در 77 صفحه

فایل word مقاله برگرفته از متن تحقیق در 6 صفحه

نتایج آزمایشگاهی تحقیق : 50 صفحه

فرمت : word

تعداد صفحات همراه با مقاله و نتایج : 132

گارانتی بازگشت وجه دارد.

..........................................

فصل اول: مقدمه و معرفی پژوهش
مقدمه ۳
بیان مسئله ۵
اهمیت و ضرورت پژوهش ۷
هدف های پژوهش ۷
فرضیه های پژوهش ۸
پیش فرض های پژوهش ۸
محدودیت های پزوهش ۸
تعریف واژه ها و اصطلاحات پژوهش ۹
فصل دوم: پیشینه پژوهش
مقدمه ۱۲
مبانی نظری پژوهش ۱۲
فیزیولوژی بسکتبال ۱۲
حداکثر اکسیژن مصرفی ۱۴
اسید لاکتیک در تمرینات بسکتبال ۱۵
میزان درک فشار ۱۶
انباشتگی اسید لاکتیک ۱۶
سرعت دفع اسید لاکتیک ۱۷
کنترل اسید لاکتیک هنگام فعالیت ۱۷
مفهوم خستگی و مفهوم غلظت لاکتات خون بالا ۱۸
مفهوم ضربان قلب بالا ۲۴
مفهوم فشار خون بالا ۲۵
مفهوم دقت ۲۶
فصل سوم: روش شناسی پژوهش
مقدمه ۳۱
روش پژوهش ۳۱
جامعه آماری پژوهش ۳۱
متغیرهای پژوهش ۳۱
متغیرها مستقل ۳۱
متغیرهای وابسته ۳۲
ابزار و وسایل اندازه گیری مورد استفاده در پژوهش ۳۳
اندازه گیری ویژگی های بدنی ۳۳
نحوه جمع آوری اطلاعات ۳۴
افزایش غلظت لاکتات خون ۳۵
افزایش ضربان قلب ۳۵
افزایش فشار خون ۳۵
روشهای آماری ۳۵
فصل چهارم: تجزیه وتحلیل یافته های پژوهش
مقدمه ۳۸
آمار توصیفی ۳۹
تجزیه و تحلیل داده ها ۳۹
بررسی توصیفی داده ها ۴۱
آمار استنباطی ۴۸
بررسی فرضیه ها ۴۹
آزمون فرضیه ها ۵۱
فصل پنجم بحث و نتیجه گیری
مقدمه ۵۵
خلاصه پژوهش ۵۵
بحث و نتیجه گیری ۵۷
پیشنهاد برخاسته از پژوهش ۶۰
پیشنهاد های پژوهش ۶۱
منابع ۶۲
فارسی ۶۲
خارجی ۶۳

بخشی از متن :

عوامل فیزیولوژیکی و تاثیر آن بر دقت پرتاب آزاد بسکتبال

مقدمه

در طول تاریخ مدون، همواره انسان تلاش کرده تا برتری خود را بر دیگر همنوعان نشان دهد و تا حدودی بر نیروها و عوامل طبیعی تسلط یابد و برای این منظور از اندیشه، خرد و نیروی بدنی استفاده کرده است. گستره تاریخ دیرینه بشر سرشار از منازعات و تلاش های طاقت فرسایی است که ضامن بقای وی در عرصه زندگی شده است. در گذشته انسان برای دفاع یا تهاجم، به نبردهای تن به تن با دیگران می پرداخت. بعدها که این شیوه در جدال های انسانی منسوخ شد، نبرد تن به تن انسانها، با پیروی از قوانین و مقررات، در قالب ورزشها جای گرفت (1).

بررسی سطح آمادگی ورزش کاران برای برنامه ریزی و ارتقای کمی و کیفی عملکرد ورزشی ضروری است. آنان همواره به دنبال به کار گیری بهترین شیوه تمرینی هستند که از پشتوانه علمی برخوردار باشد تا بتوانند به نتایج و پیروزی های ارزشمند و چشمگیر دست یابند (14).

از سال 2000 میلادی که تغییرات زیادی در قوانین بسکتبال روی داده است. سرعت بازی نیز افزایش یافته. تغییرات شامل چهار کوآرتر ده دقیقه ای بازی که قبلا در دو نیمه 20 دقیقه ای انجام می شد و تغییر در قانون نگه داری و حفظ توپ در نیمه زمین خودی که از 10 ثانیه به 8 ثانیه تنزل یافت و همچنین مالکیت توپ تا زمان قبل از پرتاب شوت به حلقه در زمان بازی از 30 ثانیه به 24 ثانیه تنزل یافت، این موارد باعث افزایش سرعت بازی و نهایتا خستگی بیشتر بازیکنان شده است، ضمنا نیازهای مشخص فیزیولوژیکی بسکتبال مدرن ضرورت رویکردی جدید را برای توسعه و پیشرفت در تخصیص برنامه تمرینات بدنی مناسب پیشنهاد می کند (14).

....

مبانی نظری تحقیق و پیشینه تحقیق

فیزیولوژی بسکتبال

بسکتبال از جمله ورزش‌هایی که به هر سه روش انرژی دستگاه، (ATP-PC)، دستگاه گلیکولیتیک، دستگاه هوازی وابسته است و نیاز به انرژی پس از مسابقه به حداکثر میرسد. لازمه دقت و تمرکز بسکتبالیست تأمین سوخت مورد نیاز در عضله‌ی درگیر بنا به نوع حرکت ویژه در طول مسابقه است. تفوق دستگاه‌های فیزیولوژیک در بسکتبال پیچیده است زیرا، مسابقه ممکن است در چهار کوآرتر ۱۰ دقیقه‌ای طول بکشد. و یا حتی به وقت اضافه کشیده شود چون در بسکتبال مساوی وجود ندارد. میانگین هزینه انرژی بسکتبال در یک دقیقه ۱۱ کیلوکالری است و این مقدار در بین ورزشها دارای هزینه انرژی بالایی است.

بررسی انجام شده نشان میدهد که هزینه انرژی مصرفی ممکن است به ۶۶۰ کیلوکالری در ساعت برسد. (۸) دفع انرژی روزانه در هر کیلوگرم وزن بدن ۹۳/۶۷ کالری با وزن متوسط ۷۵ کیلوگرم و مقدار خالص انرژی مصرفی مورد نیاز روزانه برپایه انرژی ضروری محاسبه شده، ۵۱۰۰ کیلوکالری ومقدار انرژی فیزیولوژیکی روزانه با ۱۰ درصد انرژی اضافی ۵۶۱۰ کیلوکالری می‌باشد(۸).

ماده اصلی تأمین کننده انرژی مورد نیاز بدن بسکتبالیست مولکول ATP است که می‌بایست از مواد غذایی کربوهیدرات، پروتئین و چربی موجود در بدن تأمین گردد. به بیان دیگر دستگاه‌های تأمین انرژی هوازی و بی‌هوازی هستند که ATP مورد نیاز بدن را از متابولیسم این سه ماده اصلی غذایی تأمین می‌کنند.

دستگاه بی هوازی خود به دو دستگاه فسفاژن (ATP-PC) و اسید لاکتیک تقسیم می‌شود. در حالت عادی مقدار محدودی از مولکول ATP و کراتین فسفات در سلول‌های عضلانی وجود دارند که برای تولید انرژی زیاد و ناگهانی، نیازی به صرف وقت و طی مراحل متابولیسم ندارند. با ادامه یافتن فعالیت شدید ورزشی با زمان بیش از ۱۰-۲۰ ثانیه دستگاه بی هوازی اسید لاکتیک شروع به کار میکند. در این دستگاه طی چند سری فعالیت‌های، بیوشیمیایی پیچیده مولکولهای گلوکز شکسته و تولید ATP می‌کنند. در این دستگاه به علت عدم وجود اکسیژن کافی، مولکولهای کربوهیدرات به طور ناقص می‌سوزند و حاصل این فرآیند علاوه بر تولید انرژی، مقادیری اسید لاکتیک نیز خواهد بود. نکته حائز اهمیت این است که در این دستگاه فقط مولکول‌های کربوهیدرات قابل استفاده هستند. هرچه فعالیت بیشتر باشد، کربوهیدرات اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مواد قندی در بدن تبدیل به مولکول های گلیکوژن شده و در سلولهای عضلات و کبد ذخیره می‌شوند. بسکتبالیست که در آستانه مسابقات قرار دارند نباید ذخایر گلیکوژنی بدن خود را کاهش دهند. این باعث افت بدن و خستگی زود هنگام و کاهش دقت آنها می‌شود. به دنبال شروع فعالیت دستگاه اسیدلاکتیک این ماده در سلول‌های عضلانی ترشح و سپس در جریان خود دیده می‌شود از طرفی دستگاه‌های کنترل و تصفیه بدن شروع به دفع این ماده اسیدی از خون می‌کنند. در ادامه فعالیت سنگین تجمع اسید لاکتیک در عضلات و خون به تدریج افزایش یافته به مراتب بیشتر از میزان دفع آن می‌شود که ادامه این روند به شدت به محیط سلول‌های عضلانی و جریان خون را که در حالت عادی کمی قلیایی هستند به سمت اسیدی شدن هدایت می‌کند(۳).

شدت ورزش تعیین می‌کند که کدام سوخت به منظور فراهم آوردن انرژی برای در عضله حال فعالیت استفاده میگردد. زمانی که شدت تمرین بالا می‌رود بدن بیشتر به گلیکوژن عضله و گلوکز پلاسما متکی می‌شود میزان کربوهیدرات مصرف شده در طول تمرین به وضعیت مشخص بستگی دارد. ورزشکاران حرفه‌ای بدلیل تراکم میتوکندری‌های گسترش یافته و تراکم بالای آنزیم اکسیداسیونی نسبت به افراد غیر ورزشکار چربی بیشتری می‌سوزانند و انتقال اسیدهای چرب به میتوکندری ممکن است تقویت گردد. ورزشکاران حرفه‌ای در تمرین سنگین دارای مقدار کمتری از کاتکولامین‌های درحال گردش می‌باشند. این سازش پذیری به همراه تراکم مویرگی و افزایش در تری گلیسرید بین ماهیچه‌ای، انتقال اکسیژن را تقویت می‌کنند (۴).

همة فعالیتهای سرعتی که بین ۱ تا ۲ دقیقه به طور می‌انجامد، نیاز زیادی به دستگاه گلیکولیتیک دارند و سطح اسید لاکتیک عضله می‌تواند از یک میلی مول در هرکیلوگرم عضله در حال استراحت، به بیش از ۲۵ میلی مول در هر کیلوگرم عضله برسد. اسیدی شدن تارهای عضلانی و در پی آن اختلال در عملکرد آنزیم‌های گلیکولیتیک از تجزیه بیشتر گلیکوژن جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، حضور اسید ظرفیت پیوند کلسیمی تارهای عضلانی را کاهش میدهد و از انقباض عضلانی جلوگیری میکند. میزان انرژی مصرفی یک تار عضلانی در جریان ورزش می‌تواند ۲۰۰ برابر بیشتر از حالت استراحت باشد. بنابراین دستگاههای ATP-PCR و گلیکولیتیک نمی‌توانند به تنهایی همه انرژی مورد نیاز بدن را فراهم سازند. بدون وجود دستگاه انرژی دیگری، ظرفیت ورزشی انسان ممکن است تنها به چند دقیقه محدود شود(۱۰).

تولید هوازی ATP در درون اندامکهای سلولی ویژه‌ای بنام میتوکندری صورت می‌گیرد. در عضلات میتوکندری‌ها نزدیک تارچه‌های عضلانی هستند و در سرتاسر سارکوپلاسم پراکنده می‌باشند. در جریان بازی بسکتبال که گاهی به ۶۰ دقیقه فعال می‌کشد و بعلاوه به فعالیتهای مابین کوآرترهای بازی برای تولید مداوم نیرو بدن نیاز دسترسی یکنواخت به انرژی است. بر خلاف تولید ATP به روش بی‌هوازی، دستگاه هوازی انرژی بسیار زیادی تولید می‌کند، بنابراین در فعالیتهای طولانی، متابولیسم هوازی روش اصلی تولید انرژی است. این دستگاه، به توانایی بدن برای تحویل اکسیژن به عضلات فعال بستگی دارد(۱۰).

حداکثر اکسیژن مصرفی

شاخصی که معمولاً برای آمادگی جسمانی ورزشکاران به کار میرود حداکثر اکسیژن مصرفی Vo2 Max. مصرف اکسیژن Vo2 برابر است با حاصل ضرب تفاوت بازده قلبی و اختلاف اکسیژن خون سرخرگی و سیاهرگی است. از این رو بازتاب متغیرهای فیزیولوژیک، مرکزی و محیطی است. اندازه‌های حجم ضربه‌ای و تفاوت اکسیژن خون سرخرگی و سیاهرگی بسیار تهاجمی بوده و از لحاظ اخلاقی توجیه آن برای تعیین حداکثر Vo2 امر مشکلی می‌باشد. اما مصرف اکسیژن و متغیرهای مربوط می‌توانند از طریق گرماسنجی مستقیم مواد غذایی تعیین شوند. این عامل شامل اندازه‌گیری تهویه ریوی،مقایسه‌ی دی اکسید کربن بازدم شده و غلظت‌های اکسیژن می‌باشد. در طول آزمایش افزایشmax Vo2 اساساً دارای رابطه خطی با افزایش بازده انرژی می‌باشد، از این رو با نشان دادن این امر که Vo2max بدست آمده، سرانجام به یک نقطه‌ای میرسد که در آن علیرغم افزایش بازده انرژی، مصرف اکسیژن افزایش پیدا نمی‌کند، در این صورت اکسیژن مصرفی ممکن است کاهش پیدا کند.max Vo2 یک مشخصه ثابت در فرد می‌باشد در نتیجه انواع فشارهای فیزیکی اعم از کاهش خون، جذب آب متوسط تا شدید (۵۰۰ میلی لیتر)، دمای بسیار زیاد، تب گرمازا و گرسنگی شدید تنها ۲ تا ۳ درصد کاهش و یا تحت تأثیر آنها قرار نمی‌گیرد. اما این فشارها بر روی ضربان قلب و حجم ضربه‌ای اثر می‌گذارد (۹).

علاوه بر Vo2max، ویژگی‌های اختصاصی میوکارد نیز، یک عامل مهم و تعیین کننده جهت شرکت در ورزش‌ها می‌باشد، تحقیقات نشان میدهند که ضخامت دیواره بطن چپ بسکتبالیست‌ها در مقایسه با غیر ورزشکاران یا ورزشکارات استقامتی بیشتر می‌باشد، که این ناشی از فعالیتهای قدرتی آنها در مواجهه با شرایط بازی است.

اسیدلاکتیک درتمرینات بسکتبال

................................................

عوامل فیزیولوژیکی و تاثیر آن بر دقت پرتاب آزاد بسکتبال

منابع

فارسی

۱- معینی، ضیاء الدین -رساله دکترا – دانشگاه تربیت معلم تهران-۱۳۷۹٫

۲- سید کاظم، واعظ موسوی و شجاعی، معصومه– یادگیری حرکتی – انتشارات پژوهشکده تربیت بدنی-چاپ سوم ۱۳۸۶٫

۳- مک آردل وکچ، کچ – انرژی و تغذیه – انتشارات سمت- ترجمه دکتر اصغر خالدان –چاپ پنجم -۱۳۸۴٫

۴- ویلمور و کاستیل– فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی – ترجمه دکتر ضیاء معینی و همکاران – انتشارات مبتکران- ۱۳۸۲٫

۵- گائینی عباسعلی – راهبردهای تغذیه ای در فعالیت ورزشی و کنترول وزن – انتشارات پژوهشکده تربیت بدنی- ۱۳۸۳٫

۶- آقاعلی نژاد – حمید و همکاران– مفاهیم اساسی در آمادگی بی هوازی – انتشارات کمیته ملی المپیک- ۱۳۸۳٫

۷- آرتور ولتمن– پاسخ غلظت لاکتات خون به فعالیت ورزشی – ترجمه دکتر عباسعلی گائینی – انتشارات پژوهشکده تربیت بدنی- ۱۳۸۳٫

۸- فاکس و ماتیوس – فیزیولوژی ورزشی – ترجمه دکتر اصغر خالدان – انتشارات دانشگاه تهران- خرداد -۱۳۸۲٫

۹- ند. ای. بوام گارتز– سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی، جلد دوم – ترجمه دکتر حسین سپاسی- ۱۳۸۱٫

۱۰- رابرت.ا. رابر گر اسکات اّ رابرتس – فیزیولوژی ورزشی (۱) ( انرژی، سازگاریها و عملکرد ورزشی ) ترجمه عباسعلی گائینی، ولی الله دبیدی روشن انتشارات سازمان سمت – تابستان – ۱۳۸۵٫

۱۱- رمضان پور، محمد رضا- اصول صحیح و عملی تمرین –انتشارات آستان ن قدس رضوی – ۱۳۸۵

۱۲- جان هربرگ گرین، (فیزیولوژی بالینی )، مترجم دکتر علی صادقی، چاپ چهاردهم، انتشارات استان سبحان- ۱۳۸۵٫

۱۳- برونر و سودارث – قلب، عروق و خون – مترجم حلیمه امینی، صدیقه عاصمی، و ژاله محمدعلیها-جلد ششم – ویرایش دهم ۲۰۰۴ چاپ پیک فرهنگ.

۱۴- رواسی علی اصغر – (آمادگی جسمانی ) – دفترآموزش های فنی و حرفه ای- ۱۳۷۹٫


خارجی

۱۵- Midhal Ben Abdelkrim , saloua E1 Fazaa , Jalila E1 Ati 2007 ; 41; 69-75. “Time – motion analysis and Physiological data of elite under – ۱۹ – year – old basketball players during competition “ BJSM Online.

16- Alexandre morenira and et all. Article. “The effect of different models of training and competition. load structuration in the acceleration of adalt male high level Basketball Players” efdesportes. Com / Feb 2008.

17- Ali. A. Nov 2007. article. Pubmed.

18- MCInnes et al. “Elite Basketball Players … “ Cis. Squirming. Net. 2007.

19- Asker Jeukender. 2004 – ; 280-88. Sport nuratron and interdiction of energy production and performance. Humankenetics.

20- Wilmor. J. H. and costill , D.L. 1994. P: 391 – ۹۶٫ physiology of sport and exercise human kinetics.

21- Houston , ME. 1983 ; 25 (1) 53 – ۵۸ – Glycogen depletion and lactate responses in free style wrestling J.A.D.

22- Wolinsky. I. H. 1990. 296 – ۸ nutrition ergogenic aids nutrition. exercise and sport.

23- Katz and sahlin – ۱۹۹۰ ; ۲۸٫ Role of oxygen in regulation of glycolysis and lactate production in human skeletal muscle. Exe sport sci.

24- Mark lyons , Yahya al – nakeeb and alan nevil 2006. The impact of moderate and high intensity total body fatigue on passing accuracy in export and novice Basketball players. Journal of sports science and medicine.

25- E.boulel et al.heart rate and blood lactate responses during teakwando treining and competition.2006 Elsevier masson SAS all rights reserved.

26- Konstantaki and et al.j sports sci.1998 apr: 16(3):251-6

27- Rodriguez – alonsom and et al.j sports med 2003 phys Fitness.dec:43(4):432-6.

28- MCinnes at al ; jornal of sports science.The physiological load imposed on basketball players during competition. 1995

29- Kylie A. et al ; The effects of fatigue on decision making and shooting skill Performance in water polo players. Journal of sports sciences, 2006.

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

tarbiatbadani_1517536028_4353_1635_1429.zip0.00 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 36,592 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت
فروشگاه فایل